Hae tästä blogista

perjantai 2. joulukuuta 2011

TopTeamin leiri 1


Pääsimme Jedin kanssa Suomen agilityliiton TopTeam valmennustiimiin. Ensimmäinen leiri oli Turussa ATT-areenalla 25-27.11. Perjantai-iltana meillä oli hotellilla yhteinen päivällinen, jonka yhteydessä käytiin läpi yleisiä TopTeamiin ja ensimmäiseen leiriin liittyviä käytännön asioita. Tunnelma oli odottava ja huulen heittoa piisasi heti alusta saakka. Päivällisen jälkeen Vappu veti meille erilaisia ryhmääntymisharjoituksia ja illan aikana ehti hyvin kuulemaan kaikkien osallistujien taustoista, toiveista ja tavoitteista.

Ensimmäiset treenit alkoivat lauantaiaamuna varhain klo 8 ATT-areenalla ja päivän aikana koirakoille oli treeniä kolmella radalla, jonka lisäksi Jerry kävi läpi ohjaajan lämmittelyä. Elinan radalla teemana mm. kontaktit, käännökset ja keppikulma. Minulle ja Jedille Elinan selkein viesti oli, että ohjauksista pitää lähteä aikaisemmin etenemään kohti seuraava estettä eikä jäädä suotta varmistelemaan. Juhan käännösradalta sain samat ohjaat – rohkeasti kohti seuraavaa tilannetta. Jarin radalla sai juosta urakalla ja sen haasteena oli mielestäni ohjaajan liikkeen rytmitys. Onnistuin tässä harjoituksessa mielestäni parhaiten. Päivän selkeä läksy oli rohkea liikkuminen, ohjauskuviosta aikainen irtoaminen ja varmistelusta luopuminen. Jerryn lämmittelyharjoitukset olivat yllättävän rankkoja, joten lihas- ja yleiskunnossa löytyi paljon petrattavaa.

Lauantai-iltana ohjelmassa oli yhteinen päivällinen ja seuraavan päivän kuvioiden läpikäynti. Sunnuntaille saimme valita joko Elinan kontaktitreenin tai Juhan käännöstreenin välillä. Lisäksi Jarilla oli tarjolla erittäin virtaava ja vauhdikas rata, joka kellotettiin. Valitsin Jedille ja minulle Elinan kontaktitreenin. Se oli ehkäpä viikonlopun parhain harjoitus, sillä keskityimme juuri meidän heikoimpaan esteeseen eli keinuun. Keinun treenissä on nyt tarkoitus palata takaisin alkuun ja opettaa Jedi juoksemaan keinun päähän siten, että lauta on tuettu. Siitä sitten koira nostetaan pois. Samanaikaisesti treenataan laudan paukuttamista maahan. Sitten kun molemmissa koiran suoritukset ovat itsevarmoja, yhdistetään ne tavalliseksi keinusuoritukseksi. Hyvin selkeä ja yksinkertainen suunnitelma, jonka kimppuun käymme Jedin kanssa joulukuun loppupuolella. Sunnuntaina Jerry kävi kanssamme läpi Davenportin jumpan ja tsekkasi hieman jalan tukilihaksien kuntoa. Mulla lihaksisto oli ihan ok.

Leirin lopuksi Vappu kävi läpi vielä henkiseen valmentautumiseen liittyviä asioita. Viikonlopun aikana kaikenlaista jumppaa ja ratoja kertyi sen verran, että jalat olivat leirin päätteeksi aivan hapoilla. Johtopäätöksenä siitä voi mielestäni tehdä, että kuntoa on vielä kehitettävä sillä treenien määrä oli kuitenkin vielä kohtuullinen.

Agilitytreenin osalta sain myös selkeät kehitysalueet:
-         Ohjauksista rohkea ja aikainen irtautuminen sekä varmistelun lopettaminen
-         Keinun parantaminen

Olen kaikin puolin tyytyväinen leiriin. Tunnelma oli korkealla ja harvoin tavallisissa kisoissa ja treeneissä kuulee noin kovaa kannustusta. Erityisesti Jarin sunnuntainradalla tsemppi oli erittäin korkealla. Kiitos kaikille mukana oleille ja Jannelle seurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti