Maksakakkuresepti
- jauhettua maksaa 1500g (kolme pötköä tai rasiaa). Käytämme pääasiassa koiran ruuaksi tarkoitettua maksaa mutta treenikaverini käyttää myös ihmisen maksaa ;-). Jälkimmäinen on hieman kalliimpaa.
- 4 kananmunaa
- 4 teelusikallista valkosipulijauhoa
- noin 5 dl jauhoja.
Voideltu vuoka |
Maksaa, kananmunia, jauhoja ja valkosipulijauhetta |
Kaada kanamuna, valkosipulijauho ja maksa kulhoon |
Lisää osa jauhoista |
Kääri hihat ja aloita taikinan alustaminen rohkeasti |
Työnnä käsi lihamyllyyn - eikun jatka alustamista niin kaun kunnes seos on taikinamaista |
Lisää jauhoja niin kaun kunnes seos on vielä hieman tahmeaa, mutta kuitenkin kiinteää |
Kaada taikina vuokaan |
Laita taikinan päälle margariinia/voita/öljyä kuivumisen estämiseksi |
Valmina uuniin |
Herkullista! |
1 h, 175 astetta |
Valmis kakku |
Kakku kannattaa kumota kulhosta pian uunista ottamisen jälkeen, jotta se ei tartu vuokaan |
Paloittelu kannattaa tehdä kun kakku on jäähtynyt mutta vielä aavistuksen lämmin |
Leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi. Itse käytän 5x5mm kuutioita. |
Tästä setistä tuli 8 rasiallista. Voit pakastaa kakut ja sulattaa tarpeen mukaan |
Uusi James Oliver on syntynyt. T. ihmisenmaksa
VastaaPoistaOlisinpa koira... Saisi herkutella maksakakkua, eikä tarttis lähteä aamulla töihin, vaan aamutoimien jälkeen saisi käydä nokosille. Ja sit olisikin taas pian kivaa puuhaa tiedossa. Palkaksi riittäisi laadukas ateria ja maksakakku. - Mitenkä minulla on sellainen tunne, että sanonta "koiranelämää" on joskus ennen tarkoittanut ihan muuta kuin mitä minä nykyään enimmäkseen havaitsen ympärilläni :-)
VastaaPoistaKiitos erinomaisesta reseptistä. Vaihdoin vehnäjauhot luontaisesti gluteiinittomiin jauhoihin (riisi-peruna-maissi), koska vanhempi koiristani on vehnäallergikko. Toimi hyvin. Ja kyllä kelpasi. Treenikaverien koirillakin kuola valui, niinpä reseptiä on jaettu laajemminkin :) ! T. Elina, Toffee ja Nekku
VastaaPoistaResepti vaikuttaa hyvältä, pakko kokeilla!
VastaaPoistaMitä olet mieltä, tulisiko näistä kuivia ja paremmin säilyviä 'treeninameja' kun vielä paloittelun jälkeen paistaisi uunissa alhaisella lämmöllä pidemmän aikaa? Pelkästä maksasta tehdyissä nameissa tätä olen kuullut tehtävän, mutta en sitten tiedä toimiiko kun tässä on lisänä kananmunaa ja jauhoja.
Etsin tämänkaltaista ohjetta josta tulisi kiinteitä ja kuivia pikkunameja, tämä vaikuttaakin muuten hyvältä mutta lopputulos on minun 'makuuni' turhan kostea.
Persilja voisi olla kiva terästys ohjeeseen, kuulemma raikastaa pahanhajuista hengitystä koirilla :)